Hallitse tekoälymalleja ja jäsenpisteiden käyttöä
Lue, miten työtilan omistajat ja ylläpitäjät voivat valita, mitä tekoälymalleja heidän tiiminsä voi käyttää Notion Agentin kanssa, asettaa kuinka monta Notion-pistettä kukin henkilö voi käyttää ja nähdä, mihin nämä pisteet kuluvat.
Siirry usein kysyttyihin kysymyksiinPaljon pisteitä kuluttavat mallit on suunniteltu monimutkaiseen ja pitkäkestoiseen työhön, ja ne maksavat huomattavasti enemmän kuin sopimukseesi sisältyvät mallit. Kun jäsen valitsee paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, se kuluttaa Notion-pisteitä heti alusta alkaen. Paljon pisteitä kuluttavat mallit ovat pois käytöstä kaikissa työtiloissa, kunnes työtilan omistaja tai ylläpitäjä ottaa ne käyttöön. Pisteitä ei siis kulu ennen kuin päätät sallia niiden käytön. Siihen asti mallit eivät ole käytettävissä Notion-palvelijassa.
Tämä artikkeli on tarkoitettu työtilan omistajille. Jos olet jäsen eikä haluamasi malli ole käytettävissä, lue alempaa kohta Mitä jäsenet näkevät.
Sinun on oltava työtilan omistaja voidaksesi muuttaa malli- ja tarjoaja-asetuksia.
Työtilallasi on oltava Business- tai Enterprise-sopimus. Mallien hallinta-asetukset eivät ole käytettävissä Business-kokeilujakson aikana.
Työtilassasi on oltava käytettävissä Notion-pisteitä, jotta voit käyttää paljon pisteitä kuluttavia malleja.
Työtilan omistajat voivat ottaa paljon pisteitä kuluttavan mallin käyttöön tai poistaa sen käytöstä työtilassa. Kun yksittäinen malli poistetaan käytöstä, jäsenet eivät voi valita sitä Notion-palvelijassa.
Poista paljon pisteitä kuluttava malli käytöstä työtilassasi näin:
Siirry sivupalkissa kohtaan
Asetukset→Notion AI.Avaa
Hallinta-välilehti.Etsi haluamasi malli mallien hallinta-asetuksista.
Poista mallin valintamerkki, niin se poistuu käytöstä.
Valitse
Tallenna.
Kun paljon pisteitä kuluttava malli poistetaan käytöstä, sitä ei enää näy mallivalitsimessa eivätkä jäsenet voi valita sitä Notion-palvelijassa. Työtilan omistajat voivat ottaa mallin takaisin käyttöön milloin tahansa.
Enterprise-sopimuksen organisaatiot voivat päivittää paljon pisteitä kuluttavien mallien asetuksia eri työtiloissa ohjelmallisesti Admin API -rajapinnan avulla. Lue lisää Notionin Admin API -rajapinnasta →
Nämä mallien hallinta-asetukset koskevat Notion-palvelijaa
Mukautetuilla palvelijoilla on omat mallien hallinta-asetukset ja mallinvalitsin, joten paljon pisteitä kuluttavan mallin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Notion-palvelijaa varten ei muuta sitä, mitä malleja mukautetut palvelijat voivat käyttää. Lue lisää siitä, miten ylläpitäjät voivat hallita mukautettujen palvelijoiden mallien käyttöoikeuksia →
Valitse, minkä mallintarjoajien malleja työtilassasi voi käyttää. Näin tiimisi voi käyttää vain valitsemiesi tarjoajien malleja. Mallintarjoajan rajoitus koskee koko työtilaa ja vaikuttaa Automaattinen-tilan laatuun ja tehokkuuteen.
Rajoita mallintarjoajan käyttöä näin:
Siirry sivupalkissa kohtaan
Asetukset→Notion AI.Avaa mallintarjoajien asetukset.
Poista käytöstä ne mallintarjoajat, joiden malleja et halua työtilassasi käytettävän.
Tallenna muutokset.
Kun tallennat muutokset, rajoitetut mallintarjoajat katoavat Notion-palvelijan ja mukautettujen palvelijoiden mallivalitsimista. Jos haluat taas sallia niiden mallien valinnan työtilassasi, sinun on lisättävä tarjoajat takaisin.
Miten mallintarjoajien rajoitukset vaikuttavat Automaattinen-tilaan
Mallintarjoajien rajoittaminen haittaa Automaattinen-tilan toimintaa ja voi saada työtilasi kuluttamaan pisteitä nopeammin. Ennen muutoksen tallentamista työtilan omistajille näytetään ilmoitus siitä, että mallintarjoajan rajoittaminen vaikuttaa Automaattinen-tilan tehokkuuteen.
Työtilan omistajat ja ylläpitäjät voivat rajoittaa sitä, kuinka monta Notion-pistettä henkilö tai ryhmä voi kuluttaa käyttäessään paljon pisteitä kuluttavaa mallia. Näin yksittäinen jäsen tai ryhmä ei voi kuluttaa kaikkia työtilan pisteitä.
Siirry sivupalkissa kohtaan
Asetukset→Notion AI.Avaa
Käyttö-välilehti.Aseta oletuspisteraja. Tämä koskee kaikkia työtilasi jäseniä.
Jos haluat antaa henkilölle tai ryhmälle enemmän pisteitä, etsi nimi ja aseta heille korkeampi raja.
Omistajat ja ylläpitäjät voivat muuttaa rajaa milloin tahansa. Rajan nostaminen tulee voimaan välittömästi.
Työtilan omistajat ja ylläpitäjät voivat siirtyä kohtaan Settings → Access & billing → Notion-pisteet avatakseen Notion-pisteet-koontinäyttö-näkymän.
Jokaisen jäsenen kulutus näkyy omana rivinä
Jäsenet-välilehdellä, jotta näet, kuka kuluttaa Notion-pisteitä ja kuinka paljon.Käyttökaavio näyttää työtilasi kuukausittaisen kulutustahdin, joten voit toimia ennen kuin Notion-pisteet loppuvat.
Mallinvalitsin näyttää vain työtilasi sallimat mallit. Omistajan rajoittamat mallit näkyvät kohdassa
Rajoitetut mallit, eikä niitä voi valita. Jos mallia ei näy lainkaan, sen mallintarjoaja saattaa olla poistettu käytöstä. Kysy asiasta työtilan omistajalta.Kun valitset paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, se kuluttaa Notion-pisteitä, ei Select-pisteitäsi.
Jos Select-pisteesi ja pistekiintiösi loppuvat, voit jatkaa sopimukseesi sisältyvien mallien käyttöä Automaattinen-tilassa, kunhan sinulla on vielä Standard-pisteitä. Jos tarvitset suuremman pistekiintiön, pyydä ylläpitäjää korottamaan sitä. Lue lisää Standard- ja Select-pisteistä →
Paljon pisteitä kuluttavat mallit ovat käytettävissä Business- ja Enterprise-sopimuksissa.
Työtilan omistajan tai ylläpitäjän on otettava kukin malli käyttöön, ennen kuin kukaan voi käyttää sitä Notion Agent-toiminnossa.
Usein kysytyt kysymykset
Alkaako työtilani kuluttaa Notion-pisteitä itsestään?
Alkaako työtilani kuluttaa Notion-pisteitä itsestään?
Ei. Paljon pisteitä kuluttavat mallit ovat pois käytöstä Notion-palvelijassa kaikissa työtiloissa. Pisteitä ei kulu ennen kuin ylläpitäjä ottaa mallin käyttöön.
Miksi en voi valita paljon pisteitä kuluttavaa mallia Notion-palvelijalle?
Miksi en voi valita paljon pisteitä kuluttavaa mallia Notion-palvelijalle?
Yleensä kyse on yhdestä näistä:
Ylläpitäjäsi ei ole vielä ottanut kyseistä mallia käyttöön.
Olet käyttänyt Select-pisteesi loppuun ja saavuttanut oman pistekiintiösi.
Työtilassasi ei ole enää Notion-pisteitä.
Ylläpitäjä voi tarkistaa nämä kohdasta Asetukset → Notion AI.
Kuka voi muuttaa näitä asetuksia?
Kuka voi muuttaa näitä asetuksia?
Työtilan omistajat ja ylläpitäjät Business- ja Enterprise-sopimuksissa.
Käytin aiemmin Claude Fable 5:ttä. Mikä muuttui?
Käytin aiemmin Claude Fable 5:ttä. Mikä muuttui?
Claude Fable 5 käyttää työtilasi Notion-pisteitä, ei Standard- tai Select-pisteitäsi. Työtilan ylläpitäjän on otettava se käyttöön työtilassasi, ennen kuin voit valita sen Notion-palvelijassa. Mukautettuihin palvelijoihisi ja tallennettuun työhösi tämä ei vaikuta.
Miksi malli katosi mallivalitsimestani?
Miksi malli katosi mallivalitsimestani?
Työtilan omistaja on saattanut rajoittaa kyseisen mallin tarjoajan käyttöä koko työtilassa. Kun mallintarjoajan käyttöä rajoitetaan, sen mallit katoavat kaikkien mallivalitsimista. Kysy työtilan omistajalta, jos tarvitset edelleen kyseisen tarjoajan malleja.
Piilotin mallin. Miksi Automaattinen-tila käyttää sitä yhä?
Piilotin mallin. Miksi Automaattinen-tila käyttää sitä yhä?
Mallin piilottaminen estää vain sen valitsemisen itse. Automaattinen-tila voi edelleen käyttää sitä. Jos haluat estää sitä käyttämästä tietyn mallintarjoajan malleja kokonaan, rajoita kyseisen tarjoajan käyttöä.
