Valitse, miten Notion-palvelija pyytää hyväksyntääsi

Tässä ohjeasiakirjassa

Notion-palvelija voi muuttaa sisältöä ja käyttää yhdistämiäsi sovelluksia. Hyväksyntäasetuksilla päätät, milloin se kysyy sinulta ensin lupaa.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Notion-palvelija voi luoda sivuja, päivittää tietokantoja ja toimia yhdistämissäsi sovelluksissa, kuten Slackissa tai Gmailissa. Hyväksyntäasetus määrittää, milloin palvelija kysyy sinulta luvan ennen näitä toimia. Voit valita kolmesta asetuksesta, kun aloitat keskustelun, tai vaihtaa hyväksyntätilaa nykyisessä keskustelussa. Uusissa keskusteluissa käytetään viimeksi valitsemaasi hyväksyntätilaa, ellet vaihda sitä ennen viestin lähettämistä.

Hyväksyntäasetuksen muuttaminen:

  1. Avaa keskustelu Notion-palvelijasi kanssa.

  2. Valitse nykyinen hyväksyntäasetuksesi keskustelun yläreunasta.

  3. Valitse haluamasi asetus. Se tulee voimaan heti.

Mukautettujen palvelijoiden hyväksyntäasetukset toimivat eri tavalla. Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.

Asetus

Mitä palvelijasi tekee

Paras käyttötarkoitus

Kysy aina

Kysyy sinulta ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta

Muutosten näkeminen etukäteen

Tarkista puolestani (oletus)

Tarkistaa toiminnot itsenäisesti puolestasi ja kysyy sinulta, jos toiminto voi olla turvaton

Päivittäinen työ, jossa suuret muutokset tarkistetaan

Ohita kaikki hyväksynnät

Suorittaa jokaisen toiminnon kysymättä

Luotettavat, toistuvat tehtävät, jotka eivät vaikuta arkaluonteiseen sisältöön

Palvelijasi pyytää hyväksyntääsi ennen jokaista toimintoa, joka muuttaa sisältöä tai käyttää yhdistettyä sovellusta. Mitään ei tapahdu ennen kuin hyväksyt sen. Valitse tämä, kun haluat nähdä jokaisen muutoksen ennen sen tapahtumista tai kun olet vielä totuttelemassa palvelijan kanssa työskentelyyn.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi siistimään projektisivun. Palvelijasi näyttää sinulle muokkauksen ja odottaa. Sivu pysyy ennallaan, kunnes hyväksyt muutokset.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen esimerkiksi näitä toimia:

  • Sivun luominen tai muokkaaminen.

  • Tietokannan, näkymän tai ominaisuuden luominen tai muokkaaminen.

  • Laajat sisältömuutokset, kuten tietokannan jokaisen rivin päivittäminen.

  • Lähettäminen tai julkaiseminen yhdistetyn sovelluksen kautta, kuten sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen.

  • Verkkosivustolla vieraileminen.

Lukeminen ei vaadi hyväksyntää. Palvelijasi voi tehdä hakuja työtilassasi, avata sivuja, joita voit jo tarkastella, lukea viimeisimpiä viestejä yhdistetyssä sovelluksessa ja vastata kysymyksiisi kysymättä ensin. Se kysyy lupaa, kun se on aikeissa muuttaa jotain tai toimia Notionin ulkopuolella.

Palvelijasi toimii itsenäisesti. Jos se huomaa mahdollisesti turvattoman toiminnon, se pysähtyy kysymään sinulta lupaa. Valitse tämä, jos haluat palvelijan jatkavan työtään ilman hyväksyntäpyyntöä joka vaiheessa. Muista, että tämä hyväksyntätila perustuu palvelijan omaan arvioon. Se ei välttämättä huomaa samoja riskejä kuin sinä.

Esimerkki: Pyydät palvelijaasi nimeämään uudelleen ominaisuuden tietokannassa, jossa on 1 000 riviä. Koska muutos koskee jokaista riviä, palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen aloittamista.

Palvelijasi saattaa kysyä lupaa ennen muutoksia, kuten:

  • Sivujen tai suurten sisältömäärien poistaminen.

  • Sähköpostin lähettäminen tai Slack-viestin julkaiseminen puolestasi.

  • Sellaisten tiedostojen tai ympäristömuuttujien tarkastelu tietokoneella, jotka saattavat sisältää kirjautumistietoja tai pääsytunnuksia.

  • Riippuvuuksien asentaminen tai koonti- ja testiskriptien suorittaminen tietokoneella.

Palvelijasi suorittaa jokaisen toiminnon kysymättä. Näet edelleen keskustelusta, mitä se teki, mutta et saa hyväksyntäpyyntöä etukäteen. Valitse tämä tuttuihin, toistuviin tehtäviin, kuten vain omassa käytössäsi olevan tietokannan viikoittaiseen siivoamiseen.

Muista, ettei palvelijasi varmista asiaa kanssasi ennen muutosten tekemistä, edes sellaisten toimintojen kohdalla, joita on vaikea perua, kuten sisällön korvaaminen sivulla tai julkaiseminen yhdistetyssä sovelluksessa. Käytä tätä asetusta vain, kun tiedät tarkalleen, mitä pyydät.

Lue alta lisää vaatimuksista ja saatavuudesta.

  • Valintasi koskee työtilaa, jossa määrität sen. Jos käytät Notionia useammassa kuin yhdessä työtilassa, määritä se jokaisessa erikseen.

  • Voit valita hyväksyntäasetuksen verkkoversiossa ja Android-laitteilla. iOS-laitteilla asetus ei ole käytettävissä.

  • Notion AI sisältyy maksullisiin sopimustyyppeihin, joten sopimustyyppisi määrittää, mitä Notion AI:n ominaisuuksia voit käyttää. Lue lisää Notion AI:stä →

  • Jokaisella mukautetulla palvelijalla on omat hyväksyntäasetuksensa.


Usein kysytyt kysymykset

Koskeeko tämä mukautettuja palvelijoita?

Voiko ylläpitäjä määrittää tämän kaikille?

Kyllä, ylläpitäjät voivat poistaa käytöstä mahdollisuuden ohittaa kaikki hyväksynnät kohdassa Asetukset.

Työtilan omistajat hallitsevat edelleen verkkohakua ja sitä, mitä sovelluksia käyttäjät voivat yhdistää kohdassa Asetukset → Notion AI.

Voinko muuttaa tätä asetusta keskustelun aikana?

Kyllä. Voit valita uuden asetuksen kesken Notion-palvelijan kanssa käytävän keskustelun ennen viestin lähettämistä, mutta et silloin, kun palvelija suorittaa tehtävää. Uusi asetus vaikuttaa siihen, mitä palvelija tekee seuraavaksi. Se ei kumoa sitä, mitä palvelija on jo tehnyt.

Mitä jos hyväksyn jotain vahingossa?

Pyydä palvelijaasi kumoamaan se. Jos kyse on sivusta, voit myös avata Sivuhistorian ja palata aiempaan versioon. Jos kyse on yhdistetyssä sovelluksessa tehdystä toiminnosta, kuten lähetetystä sähköpostista tai Slack-viestistä, korjaa asia kyseisessä sovelluksessa.

Onko sinulla vieläkin kysymyksiä? Lähetä viesti tukeen

Anna palautetta

Oliko tästä resurssista apua?


Powered by Fruition